Način pripreme
Način pripreme: Čokoladni krem
Počinjemo tako što u šerpu sipamo mleko, dodamo koru od limuna i ostavimo da se dobro zagreje na šporetu.
Uzimamo prilično veliku šerpu i počinjemo da razbijamo jaja.
U ovom trenutku mešamo šećer i brašno.
Žicom dobro izmiješajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
Kada mleko provri, isključite vatru, uklonite koru od limuna i dodajte malo po malo u šerpu, nastavljajući da mešate žicom.
Kada se smesa dobro izmeša, stavite šerpu na šporet i uz stalno mešanje pustite da ključa dok se krem ne zgusne.
U ovom trenutku isključite vatru i dodajte 2 kašike gorkog kakaoa, dobro promešajte dok se dobro ne sjedini.
Naš čokoladni krem je spreman za upotrebu!
Priprema testa. U posudi umutite jaja i dodajte šećer, ulje, prašak za pecivo i rum. Sve izmešajte viljuškom.
Kada su svi sastojci pomešani, dodajte brašno malo po malo, nastavljajući da mešate viljuškom.
Testo za breskvice premeštamo na brašnom posutu radnu površinu i mesimo rukama dok ne dobijemo glatko i homogeno testo.
Testo podelimo na delove i formiramo male pogačice. Svaku lopticu isecite nožem na jednake komade.
Od svakog komada oblikujemo loptu. Zatim ih stavite u korpu za fritezu obloženu papirom isečenim na veličinu (kuglice će se lagano spljoštiti na dnu zbog svoje težine). Tako nastavljamo dok se ne potroši svo testo.
Kuglice poprskajte uljem u spreju i pecite u fritezi ukupno 8 minuta: prvo 4 na 200 stepeni, zatim ponovo poprskajte uljem, smanjite na 180 stepeni i nastavite poslednja 4 minuta.
Kada su gotove, oblikujte breskve: uzmite lopticu, napunite je kašičicom čokoladnog krema na ravnoj strani i zatvorite drugom poluloptom.
Breskvu umočimo u liker od ruže da porumeni i zatim uvaljajte u šećer.
Stavite svaku slatku breskvu u papirni kalup.
Evo naših ukusnih i slatkih slatkih breskvi u fritezi - divnog ukusa!
Savet: možete puniti breskve kremom od lešnika ili pomorandže ili bilo kojom drugom po želji.