Slatke breskve u fritezi

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Slatke breskve u fritezi
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
20
"Slatke breskve u fritezi - ukusne i slatke, zalepljene aromatičnim kremom"

Potrebni sastojci

  • TESTO
  • maslinovo ulje - 80 g ili ulje
  • šećer - - 80 g
  • jaja - 2 komada
  • esencija ruma - nekoliko kapi
  • brašno - 330 g za testo
  • liker od ruže
  • šećer - da ih upotpuni
  • ČOKOLADNI KREM
  • punomasno mleko - 250 g
  • kora od limuna - od 1/2 limuna
  • kukuruzni skrob - 20 g ili brašno
  • gorki kakao - 10 g
  • žumance - 2 komada
  • šećer - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Način pripreme: Čokoladni krem

Počinjemo tako što u šerpu sipamo mleko, dodamo koru od limuna i ostavimo da se dobro zagreje na šporetu.

Uzimamo prilično veliku šerpu i počinjemo da razbijamo jaja.

U ovom trenutku mešamo šećer i brašno.

Žicom dobro izmiješajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.

Kada mleko provri, isključite vatru, uklonite koru od limuna i dodajte malo po malo u šerpu, nastavljajući da mešate žicom.

Kada se smesa dobro izmeša, stavite šerpu na šporet i uz stalno mešanje pustite da ključa dok se krem ne zgusne.

U ovom trenutku isključite vatru i dodajte 2 kašike gorkog kakaoa, dobro promešajte dok se dobro ne sjedini.

Naš čokoladni krem je spreman za upotrebu!

Priprema testa. U posudi umutite jaja i dodajte šećer, ulje, prašak za pecivo i rum. Sve izmešajte viljuškom.

Kada su svi sastojci pomešani, dodajte brašno malo po malo, nastavljajući da mešate viljuškom.

Testo za breskvice premeštamo na brašnom posutu radnu površinu i mesimo rukama dok ne dobijemo glatko i homogeno testo.

Testo podelimo na delove i formiramo male pogačice. Svaku lopticu isecite nožem na jednake komade.

Od svakog komada oblikujemo loptu. Zatim ih stavite u korpu za fritezu obloženu papirom isečenim na veličinu (kuglice će se lagano spljoštiti na dnu zbog svoje težine). Tako nastavljamo dok se ne potroši svo testo.

Kuglice poprskajte uljem u spreju i pecite u fritezi ukupno 8 minuta: prvo 4 na 200 stepeni, zatim ponovo poprskajte uljem, smanjite na 180 stepeni i nastavite poslednja 4 minuta.

Kada su gotove, oblikujte breskve: uzmite lopticu, napunite je kašičicom čokoladnog krema na ravnoj strani i zatvorite drugom poluloptom.

Breskvu umočimo u liker od ruže da porumeni i zatim uvaljajte u šećer.

Stavite svaku slatku breskvu u papirni kalup.

Evo naših ukusnih i slatkih slatkih breskvi u fritezi - divnog ukusa!

Savet: možete puniti breskve kremom od lešnika ili pomorandže ili bilo kojom drugom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: