Način pripreme
Promešajte kvasac sa delom toplog mleka i 1 kašikom šećera i ostavite da kvasac počne da deluje. Promešajte brašno, so, preostali šećer i aktivirani kvasac.
Odvojitze jedno žumance za premazivanje, umutite jaja viljuškom i dodajte ih u brašno. Dodajte vanilu i ulje i umesite testo. Ostavite 1 sat da nadođe.
Posle testo podelite da dva dela, a svaki deo podelite na 8 ili 10 loptica. Od njih napravite valjak dužine 22 cm. Presavijte ga na pola i upletite u obliku užeta.
Poređajte kolače u nauljeni pleh. Loptice od drugog dela testa se takođe oblikuju u 40 cm dugački valjak, koji zatim umotajte u oblik puža. Premažite ih umućenim žumancem sa 1 kašikom svežeg mleka. Odozgo pospite šećerne mrvice. Ostavite 15 minuta, da se testo odmori, i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta do zlatne boje.
Izvadite ih i čim se ohlade, presecite ih na pola.
Pripremite krem. Zagrejte sveže mleko i šećer. Dodajte poding i mešajte žicom dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac. Dobro ohladite - ako nije hladno, neće da se šprica.
Sipajte kašikom u vreću sa špricem u obliku ruže i špricajte donje polovine kolača. Poklopite gornjom polovinom, ali tako da se krem vidi. Pospite šećerom u prahu i ohladite.
Sledećeg dana su veoma ukusne i efektne.