Grejvi sos

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Grejvi sos1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
500
"Grejvi sos garantuje da će svako pečenje mesa biti pravi gurmanski užitak"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 manja glavica (80 g)
  • brašno - 2 kašike
  • crno vino - 125 ml (1/2 šolje)
  • bujon - 375 ml ( 1 i 1/2 šolje) pilećeg ili goveđeg
* merne jedinice

Način pripreme

Kada ispečete meso, izvadite ga iz tepsije i uvijte u aluminijumsku foliju. Sačuvajte 2-3 kašike safta koji je ostao od pečenja.

Sipajte saft u šerpu i dodajte sitno iseckan luk. Dok se luk dinsta, mešajte i sačekajte da luk omekša. Zatim dodajte brašno i mešajte 5 minuta dok se i ono ne proprži.

Sipajte vino i bujon, mešajući sve vreme. Sos kuvajte na visokoj temperaturi i mešajte dok se ne zgusne.

Procedite ga i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: