Grejvi sos

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
13/03/2017
"Grejvi sos garantuje da će svako pečenje mesa biti pravi gurmanski užitak "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije500
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 709
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 manja glavica (80 g)
  • brašno - 2 kašike
  • crno vino - 125 ml (1/2 šolje)
  • bujon - 375 ml ( 1 i 1/2 šolje) pilećeg ili goveđeg
* merne jedinice

Način pripreme

Kada ispečete meso, izvadite ga iz tepsije i uvijte u aluminijumsku foliju. Sačuvajte 2-3 kašike safta koji je ostao od pečenja.

Sipajte saft u šerpu i dodajte sitno iseckan luk. Dok se luk dinsta, mešajte i sačekajte da luk omekša. Zatim dodajte brašno i mešajte 5 minuta dok se i ono ne proprži.

Sipajte vino i bujon, mešajući sve vreme. Sos kuvajte na visokoj temperaturi i mešajte dok se ne zgusne.

Procedite ga i poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar