Način pripreme
Pripremite sirup, tako što vodu i šećer u odgovarajućoj šerpi kuvate 5 minuta, na kraju dodate sok od limuna i ostavite da se ohladi.
Zagrejte sveže mleko i u njega sipajte griz uz neprestano mešanje.
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, krem skinite sa vatre i postepeno dodajte smesu od jaja uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.
Premažite dno pleha maslacem, stavite polovinu kora za pitu, tako što svaku premažete maslacem.
Odozgo rasporedite krem u ravnom sloju, poređajte preostale kore, koje isto premazujete maslacem. Nasecite na kvadrate i premažite maslacem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do zlatne boje.
Izvadite iz rerne i prelijte ohlađenim sirupom, odozgo pospite zeleni kokos i ostavite da upije sirup.
Prijatno!