Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kremom od vanile i kakaom

Keks torta sa kremom od vanile i kakaom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Keks torta sa kremom od vanile i kakaom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Desert omiljen deci i odraslima sa divnim kremom!"

Potrebni sastojci

  • keks - pakovanje od 190 g
  • sveže mleko - 200 ml za potapanje keksa
  • za krem
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 8 kašika
  • šećer - 12 kašika
  • vanila - 2 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo žumance od belanca. Žumance i šećer (12 kašika) se umute mikserom, doda se brašno, ja ga prosejem i na kraju u smesu dodam 3-4 kašike svežeg mleka.

Sveže mleko se stavi na ringlu zajedno s vanilom, treba da se zagreje do temperature u kojoj može da se stavi prst unutra. Mleko ne treba da kipi, da se jaja ne bi skuvala.

Nakon toga se doda smesa od žumanaca u mleko i počinje se s mešanjem, najbolje sa žicom. Ringla ne treba da bude jaka, da krem na zagori. Treba da se zgusne do stanja kad ga sipamo kutlačom da ne bude mnogo tečan, a ni mnogo gust.

Nakon što je krem gotov, ostavimo ga da odstoji. Za to vreme umutimo belanca u sneg sa 6 kašika šećera u prahu. Krem je već odstajao dovoljno, dodamo belanca u njega i promešamo drvenom špatulom.

Počnemo da pravimo tortu. U posudu ređamo red keksa koji potapamo u svežem mleku, red smesa i tako dok se ne potroše keksi i krem, a odozgo završimo s kremom. Nakon toga pospemo kakaom i gotova je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: