Način pripreme
Keks torta je jedan od omiljenig deserta i malih i velikih ljudi.
Pre nego što krenemo s pripremom torte, neophodno je da izaberemo odgovarajuću posudu. Preporučuje se da ona bude pravougaonog oblika.
Za krem koristimo puding od čokolade/skrob. Spremamo oba pudinga zajedno, prateći uputstva sa pakovanja, dodajući maslac u mleko. Umesto običnog šećera, stavljamo smeđi šećer po ukusu.
Ne zaboravite da je smeđi šećer manje sladak od belog, iz tog razloga možemo ga staviti malo više. VEom aje važno da dobro umutimo smesu, pre nego štp je dodamo u mleko koje je počelo da vri, da se ne bi formirale grudvice.
Prethodno iseckamo orahe i domaći keks. Izaberemo domaći keks koji nema glazuru, preporučuje se da bude tvrd, sa blagim ukusom pomorandže ili cimeta.
Običan keks natopimo u toplo mleko sa kakaom. Dovoljno je da ga potopite na nekoliko sekundi. Nemojte držati keks dugo u kakau, jer će se raspasti ili će tortu učiniti vodenastom.
Počinjemo da slažemo čokoladnu keks tortu dok je gotov krem još vruć. Prvo slažemo jedan red natopljenih keksa, nakon toga zalivamo sa malo krema, koji treba da prekrije kekse.
Posipamo usitnjenim domaćim keksom i ponovo ređamo običnan keks.
Ređamo na taj način i završavamo kremom.
Za kraj posipamo ostalim usitnjenim domaćim keksima i orasima.
Sačekamo da se domaća keks torta sa kakaom i kremom ohladi i stavljamo je u frižider.
Kada se torta stegne, spremna je za posluživanje!