Anđeoska torta

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Anđeoska torta1 / 2
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Nazivaju je anđeoskom, jer ima ukus nečega što je pripremljeno u raju"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 40 g
  • brašno - 40 g
  • belance - 8 kom.
  • šećer u prahu - 225 g
  • vanila - 1 kašičica esencije
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zajedno prosejati obe vrste brašna.

Umutiti belanca u sneg, sjediniti sa vanilom i šećerom i nastaviti sa mućenjem.

Pažljivo sjedniti sa brašnom i sipati u kalup za pečenje. Peći 45-50 minuta.

Tortu prebaciti u činiju za serviranje i posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: