Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Anđeoska čorba od jaja

Anđeoska čorba od jaja

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661225k179
Anđeoska čorba od jaja
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
16/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Anđeoska čorba od jaja je pogodna za svako godišnje doba, zato zašto je ne spremite već danas"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • jaja - 3 komada
  • himalajska so - 1 kašičica
  • šarlan - 1 kašika (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • voda - 1, 5 - 1, 8 litara
* merne jedinice

Način pripreme

Ako stavite vodu da provri u električnom bokalu, čorba će se još brže skuvati. Dok se to ne desi isečemo krompir na srednje velike kocke.

Sipamo ga u šerpu sa vodom iz bokala, da se kuvaju oko 10 minuta.

Za to vreme mešamo jaja i lagano ih dodajemo, dok drugom rukom mešamo viljuškom čorbu, tako da se dobiju nežni parčići jaja!

Po želji možete da dodate malo mlevenog bibera, ali i bez njega je dovoljno!

Od samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: