Domaća anđeoska torta

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638852k181
Domaća anđeoska torta
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
30/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Poklon od anđela za vas - anđeoska torta"

Potrebni sastojci

  • Za omotač
  • belanca - 3 komada
  • kokosovo brašno - 250 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 60 ml
  • Za krem
  • pavlaka - 200 ml
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • kokosovo brašno - 200 g
  • šećer - 200 g
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Domaća anđeoska torta se sprema veoma jednostavno.

Smesa od belanaca, kokosovog brašna, šećera i vode se zameša rukom.

Posle se postepeno stavlja po celom kalupu. Osnova se peče u umerenoj rerni 20 minuta.

Nakon što se ohladi, pravi se i krem bez posebnog mešanja, jednostavno se stavlja sve i blago se meša.

Na kraju se stavlja želatin, koji je prethodno stavljen u hladnu vodu da omekša i posle na 30 sekundi u mikrotalasnu.

Kokos torta se ostavlja da odstoji nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: