Pohovani luk

16/03/2017
"Leto, pohovan luk i čaša hladnog piva - najverovatnije se nalazimo u Raju "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 533
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 2 komada srednje glavice
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kari - po ukusu
  • brašno - pšenično
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštimo i sečemo na krugove. Pažljivo odvojimo slojeve.

Dobijene kolutiće od luka stavljamo u cediljku ili đevđir i prelivamo hladnom vodom. Ostavljamo da se lagano ocedi i pripremamo smesu za pohovanje.

Umutimo jedno jaje sa mlekom. Dodajemo so po ukusu biber, kari, prašak za pecivo i brašno, da se dobije kaša.

Kružice od luka uvaljamo prvo u brašno, posle u pripremljenu kašu za pohovanje.

Pržimo dok ne porumeni. Vadimo na rešetku da se ocedi masnoća.

Serviramo sa sosom po ukusu ili kao dodatak jelu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar