Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karamelizovan luk

Karamelizovan luk

ažurirano:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
58017832
Karamelizovan luk
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Izgled nije sve, ali ukus jeste! Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - oko 100 ml ili više
  • šećer - 1 - 2 supene kašike (po želji)
  • so - po ukusu
  • balsamiko sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na tanke kriške, i podelite na polumesece.

Ugrejte tiganj sa uljem i sipajte luk da se prži, dok dobije boju.

Dodajte šećer i mešajte.

Čim počne da se karamelizuje, dodajte balsamiko, malo tople vode (2-3 kašike) i ostavite da ispari.

Na ovaj način se dodaje voda još dva puta, i na kraju se dinsta dok tečnost potpuno ne ispari.

Ostavite luk da se dinsta poklopljen, kad ga skinete sa vatre. Na kraju pospite solju po ukusu.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše recepte za punjeni luk, ili ove za ukusne kružiće od luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: