Mlečna gibanica na seoski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
713
901
16/03/2017
"Da, znamo da piše u rerni na 180 stepeni, ali u peći na drva je sto puta ukusnije i vi to znate"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano7 597
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uzmemo odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno rastopimo maslac i namažemo posudu.

U drugoj posudi izmrvimo sir. Počnemo da ređamo gibanicu. Odozdo stavimo jednu koru i pospemo sirom, stavimo drugu koru, namažemo maslacem i pospemo sir.

Dve kore mažemo maslacem, pa jednu sirom. Na kraju pokrivamo s poslednjom korom i obilno namažemo maslacem.

U drugu posudu stavimo jaja i umutimo ih, dodamo im i sveže mleko. Isečemo gibanicu i prelijemo je ovom smesom. Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar