Aromatični celi krompirići iz rerne

16/03/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Klasičan i jednostavan recept omiljen i malima i velikima "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano597
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1.5 kg
  • ulje
  • so
  • beli luk - 1 glavica
  • maslac - 30 - 40 g
  • biber
  • aleva paprika
  • nana - 1 kašičica suve
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i oprati. Preko svakog krompira malim nožem napraviti prorez u obliku slova X (ili krsta), staviti ih u odgovarajući pleh, posuti uljem i solju, dobro promešati i okrenuti tako da prorez bude nagore.

Peći na 180-200 stepeni dok ne budu gotovi.

10-15 minuta pre nego izvadite krompir, četkom ih premazati sa smesom od rastopljenog maslaca, pasiranog belog luka, peršuna, prstohvata aleve paprike i bibera i soli po ukusu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar