Lahmadžun

17/03/2017
"Aromatično servirane pogače, pripremljene prema jednim od najvoljenijih recepata iz Turske kuhinje!"
Priprema65 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 626
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 5 šolja
  • kvasac - 1/2 sveži
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g jagnjeće
  • paprike - 1 crvena i 1 zelena
  • paradajz - 1 komad + 2 kašike paradajz pirea
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite kvasac u jednoj šolji mlake vode zajedno sa šećerom, Prosejte brašno i u rupu u sredini dodajte kvasac, so, i dodajte preostalu vodu 1/2 šolje, zamesite testo. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.

Luk, paradajz, paprike, beli luk sa uljem i paradajz pireom pasirajte u seckalici ili blenderu. Dobijeno pire od povrća promešajte dobro sa mlevenim mesom i dodajte začine.

Otkinite od nadošlog testa loptice veličine šake i tanko razvucite debljine oko 3 mm.

Preko njih raspredite oko 1-2 supene kašike mlevenog mesa, ali nemojte preterivati sa nadevom. Pecite ih u malo namazanom plehu u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 5-10 minuta.

Pazite da krajevi ne zagore. Isprečeni lahmadžuni se ređaju u posusu sa pokopcem kao palačinke. Servirajte uz svežu salatu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar