Način pripreme
Rastopite kvasac u jednoj šolji mlake vode zajedno sa šećerom, Prosejte brašno i u rupu u sredini dodajte kvasac, so, i dodajte preostalu vodu 1/2 šolje, zamesite testo. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Luk, paradajz, paprike, beli luk sa uljem i paradajz pireom pasirajte u seckalici ili blenderu. Dobijeno pire od povrća promešajte dobro sa mlevenim mesom i dodajte začine.
Otkinite od nadošlog testa loptice veličine šake i tanko razvucite debljine oko 3 mm.
Preko njih raspredite oko 1-2 supene kašike mlevenog mesa, ali nemojte preterivati sa nadevom. Pecite ih u malo namazanom plehu u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 5-10 minuta.
Pazite da krajevi ne zagore. Isprečeni lahmadžuni se ređaju u posusu sa pokopcem kao palačinke. Servirajte uz svežu salatu.
Komentari