Način pripreme
Odvojite žumance od jaja u umutite ih sa 1/2 šolje šećera, a drugu polovinu šećera sa belancima u sneg. Pažljivo promešajte obe smese i dodajte prosejano brašno sa vanilom. Pažljivo promešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili papirom ili nauljili i posuli brašnom i ispecite na 180 stepeni do zlatne boje. Kora će dosta narasti. Ostavite je da se ohladi i podelite je na dva dela.
Ugrejte mleko i zasladite ga šećerom. Prelijte ohlađenu koru toplim mlekom. Nemojte preterivati, kako kora ne bi postala previše sočna - ipak je to osnova i ne bi trebalo da se raspada.
Umutite pavlaku i tečnu čokoladu mikserom i premažite prelivenu koru. Odozgo poređajte kolutove banane. Stavite drugu koru, koju takođe prelijete mlekom.
Preostali krem iskoristite da premažete celu tortu i ukrasite je bananom i po želji trešnjama, čokoladnim mrvicama, rastopljenom čokoladom.
Umesto ovog krema, možete koristiti drugi krem koji Vam se sviđa, akore možete preliti kafom, likerom. Sigurno je da je kora fantastična i da će Vas oduševiti.