Način pripreme
Keks izmrvite ili sameljite u blenderu. Stavite ga u posudu i u njega sipajte rastopljeni maslac. Promešajte kašikom dok keks ne upije maslac.
Smesu prebacite u pleh sa dnom koje se skida i pritisnite je kašikom. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pavlaku ugrejte do tačke ključanja i u nju stavite izlomljenu čokoladu.
Mešajte dok se čokolada potpuno ne rastopi. Ako je potrebno, ugrejte pavlaku ponovo, ali pazite da ne počne da kluča. Filadelfija sir i šećer umutite mikserom oko 5 minuta.
Dodajte jaja i mutite ih jedno po jedno. Na kraju, u tankom mlazu sipajte rastopljenu čokoladu i dobro promešajte. Smesu sipajte preko ispečene i ohlađene kore.
Pecite 15 minuta na 180 minuta i još 70 minuta na 120 stepeni. Gotov i ohlađeni čizkejk stavite u frižider preko noći. Ugrejte pavlaku i stavite izmrvljenu čokoladu.
Kada se rastopi, dodajte maslac i promešajte dok se ne rastopi. Čizkejk se ponovo preliva i stavlja u frižider dok se čokolada ne stegne.
Kada se čokolada stegne, nožem se prođe po ivici prstena kako bi se čizkejk oslobodio. Ake želite da se crna čokolada slije sa strane čizkejka, sklonite prsten, pa ga onda prelijte čokoladom.