Način pripreme
Jaja se odvoje na žumance i belance u dve posude, a u manju se stave žumanca. Pomešaju sa sa po jednom kašikom svežeg mleka.
Šunka i kiseli krastavčići se iseku na vrlo sitne parčiće i dodaju se zajedno s biberom u žumanca. U tiganju s nelepljivim dnom, namazanim s malo maslinovog ulja, stavlja se prvo deo smese od žumanaca.
Kuva se na slabijoj temperaturi, da ne izgori. Pravi se kao palačinka. Kad je palačinka skoro gotova, s jednog kraja se uvija u rolat do sredine tiganja i povlači se da se napravi mesto za drugi kraj.
Drugi kraj, koji je već prazan, namaže se opet maslinovim uljem i sipa se malo belanaca. Kad je gotovo opet se uvije u rolat.
Sve se ponavlja dok ne nestane sastojaka ili dok ne procenite da je rolat dovoljno veliki. Ja sam dobila dva rolata. Pažljivo pomoću špatule izvadite gotov rolat i iseče se na krugove.