Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Rolat sa pečurkama, šunkom i krastavčićima

Rolat sa pečurkama, šunkom i krastavčićima

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Rolat sa pečurkama, šunkom i krastavčićima
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
19/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Bogat rolat sa mlevenim mesom, koje se odlikuje sa mnogo arome i ukusa"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g (svinjsko meso)
  • luk - 2 glavice (1 za smesu i 1 za nadev)
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 60 ml
  • jaja - 2, za nadev
  • jaja - 2, za smesu
  • jaje - 1 za mazanje
  • šunka - 100 g
  • pečurke - 150 g, sveže
  • krastavčići - 6 komada (iz tegle)
  • maslac - 75 g (50 g, za nadev i 25 g za prelivanje rolata)
  • prezle
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa, sitno isečenog luka i peršuna, natopljenog hleba u svežem mleku i oceđenog, dva jaja i začina zamesite smesu kao za ćuftice. Ostavljamo je da odstoji 40 minuta u frižideru.

Za to vreme pripemamo nadev. Zagrevamo maslac u tiganju i zapržimo u njemu luk isečen na sitno. Dodajemo na kocke isečene pečurke i na ivice nasečene krastavčiće i šunku + jaja (koja smo unapred skuvali i isekli na male parčiće).

Začinjavamo sa malo soli. Zapržimo do 5 minuta i sklanjamo sa vatre - nadev je gotov :)

Izvadimo mleveno meso iz frižidera i raspoređujemo ga u kalupe pravougaonog obilka u kuhinjsku foliju. Raspoređujemo ravnomerno nadev po sredini i pomoću folije zavijamo mleveno meso u rolat, koji prebacujemo u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Umutimo jedno jaje i njime obilno mažemo rolat. Posipamo ga prezlama sa svih strana i prelivamo istopljenim maslacem. Na kraju posipamo rolat narendanim kačkavaljem i pečemo na maksimalnoj temperaturi 30-35 minuta.

Može da se garnira sa prženim krompirom, pirinčem, graškom i drugim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: