Način pripreme
Od mlevenog mesa, sitno isečenog luka i peršuna, natopljenog hleba u svežem mleku i oceđenog, dva jaja i začina zamesite smesu kao za ćuftice. Ostavljamo je da odstoji 40 minuta u frižideru.
Za to vreme pripemamo nadev. Zagrevamo maslac u tiganju i zapržimo u njemu luk isečen na sitno. Dodajemo na kocke isečene pečurke i na ivice nasečene krastavčiće i šunku + jaja (koja smo unapred skuvali i isekli na male parčiće).
Začinjavamo sa malo soli. Zapržimo do 5 minuta i sklanjamo sa vatre - nadev je gotov :)
Izvadimo mleveno meso iz frižidera i raspoređujemo ga u kalupe pravougaonog obilka u kuhinjsku foliju. Raspoređujemo ravnomerno nadev po sredini i pomoću folije zavijamo mleveno meso u rolat, koji prebacujemo u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Umutimo jedno jaje i njime obilno mažemo rolat. Posipamo ga prezlama sa svih strana i prelivamo istopljenim maslacem. Na kraju posipamo rolat narendanim kačkavaljem i pečemo na maksimalnoj temperaturi 30-35 minuta.
Može da se garnira sa prženim krompirom, pirinčem, graškom i drugim.