Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari

Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
36499
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
4
"Najukusnije meso od divlje svinje ćete pripremiti baš na ovaj način i sigurni smo da ćete se složiti sa nama, čim ga probate"

Potrebni sastojci

  • meso - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • kiseli krastavci - 1 komad
  • sok od paradajza - 1 šolja ili kečap
  • slanina - 100 g
  • pečurke - 200 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • soja sos - 3 supene kašike
  • čubar
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Meso začinimo čubrom, soja sosom, biberom i ostavljamo na jedan sat tako da odstoji.

Za to vreme propržimo luk, pečurke, kiseli krastavac, isečen na trakice. Dodajemo isečenu slaninu, biber, so, vino.

Meso pečemo na gril tiganju.

Ovako pripremljene ređamo u glinenu đuvečaru, meso i povrće.

Dodajemo ko 1 i 1/2 šolje vode i stavljamo u hladnu rernu.

Pečemo na 150 stepeni 3 sata, zato što je divljači potrebno više vremena za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: