Način pripreme
Priprema korice:
Jaja mešajte sa šećerom, dok smesa ne postane tri puta veća. Kutlačom dodajte prosejano brašno sa kakaom i pazite da smesa ne splasne. Isipajte dobijenu smesu u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Za krem sa tahini alvom:
Mleko i maslac stavite u odgovarajuću posudu i zagrejte, ali vodite računa da ne proključa. Sklonite sa vatre i dodajte alvu. Mešajte dok se alva ne otopi i smesa postane glatka.
Za krem od karamela:
Šećer karamelizujte u odogvarajućoj posudi i dodajte mleko. Karamel će se odmah zgusnuti, pa ga ostavite na vatri, dok se ne otopi. Skrob rastvorite u malo vode i dodajte karamelizovanom mleku. Neprestano mešajte 10-15 sekundi, dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte maslac.
Za premazivanje torte:
Vodu sa šećerom stavite na ringlu da provri. Zatim sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete homogenu smesu. Maslac umutite mikserom i dodajte mu čokoladu kada se ohladi.
Pravljenje torte:
Koru isecite na tri dela. Prvo stavite koru, pa je po želji prelijte sirupom i premažite prvim kremom. Stavite preko drugu koru, pa je premažite drugim kremom. Odozgo stavite treću koricu i premažite kremom od čokolade.