Način pripreme
U posudi umutite sve suve sastojke. Isecite maslac na kockice i zajedno s pivom ga stavite na slabu vatru da se blago ugreju. Mešajte dok se maslac ne istopi.
Umutite dva jaja i dodajte pavlaku u njih. Ovu smesu tankim mlazom dodajte u pivsku.
Sipajte tečne sastojke u suve i dobro promešajte. Namažite i pospite kakaom kalup u kome ćete peći koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta ili dok kora ne postane suva.
Izvadite gotovu koru i ostavire da se potpuno ohladi. Možete da podelite smesu i da je izpečete iz dva puta.
Umutite sire s šećerom u prahu.
U odvojenoj posudi umutite pavlaku. Dodajte je postepeno u sir dok mešate špatulom.
Odstajalu koru isecite na dva dela. Nanesite je preko osnove od krema.
Stavite odozgo drugu koru i prekrijte kremom. Ostavite kolač na nekoliko sati u frižideru.
Ja korsitim kalup sa dnom koje se skida prečnika 26 cm.
Pijani crno-beli kolač je gotov.