Način pripreme
Isecite luk i začine na veoma sitno. Stavite u posudu, dodajte mleveno meso, jaje, so i biber. Pokrijte i ostavite 30 minuta. Od smese formirajte okrugle ćuftice, uvaljajte ih u brašno i ispržite.
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz. U isprženo povrće stavite 2 kašike brašna i promešajte.
Čim se brašno zaprži dodajte alevu papriku, so i nanu. Sipajte postepeno jednu teglu vode i mešajte dok se ne zgusne. Sipajte zapšku u pasulj i promešajte. Poređajte u posudu za pečenje i pržene ćuftice. Zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta.