Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Pasulj sa kupusom i telećim ćufticama

Pasulj sa kupusom i telećim ćufticama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pasulj sa kupusom i telećim ćufticama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Uživajte u jedinstvenom ukusu ove zaboravljene bugarske gozbe"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • kiseli kupus - 400 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • nana
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • unoverzalni začin - 1 kašičica začin za mleveno meso
  • beli luk - 1 prstohvat u prahu
  • brašno - da se uvaljaju
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pasulj i ocedite ga. Pomešajte mleveno meso sa začinima i belim lukom. Napravite ćuftice i uvaljajte ih u brašno. Ispržite ih u ugrejanom ulju.

U istoj masti propržite isečen luk i paprike. Dodajte isečen kupus i paradajz pire. Kad se proprži malo dodajte brašno i začine.

Dodajte kuvani pasulj i sipajte oko 1 šolju tople vode (ako je potrebno sipajte još). Promešajte i skinite sa vatre. Rasporedite pasulj u đuvečare. Dodajte po nekoliko ćuftica i lagano promešajte.

Stavite poklopce i pecite na 200 stepeni oko jedan sat. Pospite iseckanim peršunom i po želji ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: