bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Veoma mekane palačinke

Veoma mekane palačinke

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Veoma mekane palačinke
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije11
"Tradicija nalaže palačinkama da budu paperjaste, zato što će samo tako da se konzumiraju sa zadovoljstvom i bez ikakve zamerke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte vodu i sveže mleko i promešajte. Dodajte si i brašno po malo. Mešajte neprekidno i dodajte brašno dok ne dobijete testo za palčinke. Dodajte i prstohvat sode bikarbone.

Ugrejte tiganj, namažite maslacem i sipajte jednu kutlaču testa. Rasporedite po dnu tiganja. Pecite dok ne dobije braonkastu boju.

Okrenite s druge strane i ispecite na isti način. Gotovu palačinku namažite maslacem. Nastavite tako dok ne potrošite svo testo.

Servirajte sa sirom ili omiljenim slatkom, tečnom čokoladom i jogurtom. Možete da ih koristite da napravite slatku ili slanu tortu od palačinki.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: