Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileći paprikaš sa graškom

Pileći paprikaš sa graškom

Pileći paprikaš sa graškom
Fotografije: Diana Kostova
14 / 15
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Bogata pileći paprikaš sa graškom, koja donosi mnogo topline i ukusa na trpezu!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • grašak - 400 g iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • sok od paradajza - 3 - 4 supene kašike
  • bujon - 2 šolje, pileći
  • biber
  • peršun
  • luk - 1 - 2 glavice
  • so
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i skuvajte ga. Odstranite kosti. Luk sitno isecite i dinstajte ga u masti. Dodajte alevu papriku i sok od paradajza. Stavite piletinu i promešajte.

Kuvajte 3-4 minuta. Dodajte grašak sajedno sa sokom i proceđen pileći bujon. Začinite solju. Kuvajte dok jelo ne ostane na masti.

Zgusnite jelo, tako što ćete umutiti brašno sa malo vode i dodati u jelo u tankom mlazu. Kuvajte još 5 minuta. Pre završetka dodajte začine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: