Islak kek

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
26/03/2017
"Drugo ime ove slatke čarolije je Turski čokoladni mokri kolač. Poželite da ga probate, zar ne? "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 664
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 2, 5 šolje
  • jaja - 3 komada
  • sveže mlekko - 1 šolja
  • kakao - 3 kašike, pune
  • šećer - 1 šoljica
  • ulje - 1 šoljica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za čokoladni sirup
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • kakao - 2 kašike, pune
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom (najbolje je da jaja budu na sobnoj temperaturi). Dodajte sveže mleko i ulje.

Dodajte u malim porcijama prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte vanilin šećer. Ispecite koru i odgovarajućem plehu, obloženim papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni.

Napravite sirup, tako što šećer rastvorite u mleku i prokuvate smesu. Dodajte ulje i prosejani kakao.

Prelijte ohlađenu koru sa vrućim čokoladnim sirupom. Ostavite kolač nekoliko sati da se ohladi i da upije tečnost.

Pospite kokosovim brašnom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar