Laki biskviti sa komadima čokolade

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
26/03/2017
"Kada neko pita hoćemo li takav čokoladni biskvit, spremni odgovaramo da hoćemo najmanje 4, molim "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 315
  • Pregledi tokom meseca159
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • šećer - 1/2 šolje, beli
  • šećer - 1/2 šolje, smeđi
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 100 g
  • vanila - 2 kesice
  • čokolada - 150 g, prirodna, ili čokoladne ljuspice
* merne jedinice

Način pripreme

Šolja koja se koristi je zapremine 200 ml. Istopite maslac, sipajte ga u posudu, stavite obe vrste šećera i promešajte.

Umutite jaja, dodajte ih u posudu sa maslacem i ponovo umutite žicom dok se smesa ne ujednači.

Prosejte brašno, so, vanilu i prašak za pecivo. Sipajte u posudu i drvenom kašikom energično mešajte dok ne dobijete gusto lepljivo testo.

Naseckajte čokoladu na male parčiće i dodajte je u testo, a ako koristite čokoladne ljuspice, dodajte ih cele.

Promešajte smesu, pokrijte je folijom i stavite u frižider na 20 minuta.

Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Izvadite testo i kašikom i rukama napravite loptice. Ruke treba da vam budu vlažne, da se testo ne lepi.

Napravite loptice, poređajte ih u pleh i ostavite malo rastojanja između njih. Nemojte ih praviti prevelike, jer se prilikom pečenja testo razliva. Od ove količine testa dobićete 12 većih biskvita.

Zagrejte rernu na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom i stavite pleh u sredinu rerne.

Pecite biskvite 12-15 minuta. Čim počnu da menjaju boju ili da po krajevima budu zlatne boje, gotovi su.

Svaki biskvit stavite na metalnu rešetku da se ohladi. Dobićete hrskave biskvite, sa mekom sredinom i bogatim ukusom čokolade :)

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar