Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina u tiganju sa pečurkama i prazilukom

Svinjetina u tiganju sa pečurkama i prazilukom

Svinjetina u tiganju sa pečurkama i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sigurno znate da nije potrebno da provedete sate u kuhinji da biste pripremili ukusno jelo?"

Potrebni sastojci

  • svinsko meso - 1 kg, but
  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 3 struka
  • crni luk - 2 glavice
  • svinjska mast - 2 kašike
  • crno vino - 1 šoljica
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • mirođija - suva
  • biber - 6 - 7 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso i stavite ga u dubok tiganj. Dodajte svinjsku mast i upržite ga. Dodajte pečurke nasečene na kriške.

Nasecite praziluk na klutove i crni luk na kockice. Dodajte povrće i mešajte dok ne omekša.

Dodajte vino i poklopite. Mešatje povremeno, dok meso ne omekša u potpunosti.

Gotovo jelo posolite, dodajte i ostale začine.

Poslužite uz čašu crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: