Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč sa svinjetinom, graškom i krompirom

Đuveč sa svinjetinom, graškom i krompirom

Đuveč sa svinjetinom, graškom i krompirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
250 min.
Ukupno
265 min.
Porcije
8
"Da li Vam ovo zvuči kao pozivnica za ručak?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg, od vrata
  • krompir - 1 kg
  • grašak - 1 konzerva
  • boranija - 1 tegla
  • šargarepa - 2 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • ulje
  • lovorov list
  • so
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat isecite na komade i stavite ga u vrelo ulje. Kada dobije boju sa svih strana, dodajte naseckani luk i promešajte.

Kada luk omekša, skinite sa vatre i sipajte ga u veću posudu. Ocedite grašak i boraniju i dodajte ih mesu.

Oljuštite, operite i nasecite krompir na krupnije komade. Operite i ostalo povrće. Dodajte i njega mesu.

Dodajte izrendani paradajz, začinite i promešajte. Jelo prebacite u zemljanu posudu i sipajte oko 100 ml vode.

Poklopite i pecite 1 sat na 200 stepeni i još 3 sata na 180 stepeni.

Gotov đuveč pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: