Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Đuveč sa piletinom, krompirom i vinom

Đuveč sa piletinom, krompirom i vinom

Đuveč sa piletinom, krompirom i vinom
Fotografije: Hristo Slaveikov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Đuveč sa piletinom je svima omiljen, zato što se priprema lako, svako može da ga pripremi, a rezultat je uvek ukusan."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 6 komada, bataci oko 1kg
  • krompir - 5 komada, 1 kg
  • pečurke - 200 - 250 g, šampinjoni
  • šargarepa - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber - 4 - 5 zrna
  • biber - mleveni
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite dno đuvečare. Stavite kriške krompira, dodajte sitno iseckane pečurke i papriku i šargarepu, isečenu na kockice.

Poređajte batake u posudu i odozgo dodajte oljušteni i izrendani pardajz, ulje i zrna bibera.

Sipajte vodu koliko da pokrije sastojke, začinite solju i mlevenim biberom, nakon toga poklopice posudu.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu i pecite jelo na umerenoj temperaturi /oko sat i po/ dok je lo ne bude skoro gotovo.

Onda skinite poklopac, dodajte vino i kuvajte još 10-15 minuta. Pospite gotov đuveč sa piletinom sitno iseckanim peršunom. Prijatno!

Pogledajte još kako da napravite klasičnu piletinu sa krompirom ili omiljeno zapečeno jelo sa piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: