Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Đuveč sa piletinom, patlidžanom, krompirom i graškom

Đuveč sa piletinom, patlidžanom, krompirom i graškom

Đuveč sa piletinom, patlidžanom, krompirom i graškom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Ukusan i lak đuveč koji možete jesti za večeru. Pogledajte kako se priprema."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 700 g
  • paradajz - 1/2 šolje (iz konzerve)
  • krompir - 6 komada
  • grašak - 1/2 šolje (iz konzerve)
  • patlidžan - 1 mali
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kockice i ostavite da pusti gorak sok u hladnoj posoljenoj vodi.

Isecite luk na polumesec, šargarepu na krugove, krompir oljuštite i isecite na komade.

Operite patlidžan i ocedite. Zajedno sa preostalim povrćem, paradajzom i graškom prebacite u đuvečaru. Pospite uljem, alevom paprikom, solju i dodajte lovorov list. Na kraju dodajte kašiku brašna i sipajte čašu vode.

Natrljajte piletinu sa alevom paprikom i solju, poređajte preko povrća u đuvečaru. Između mesa rasproedite glavicu luka isečenu na dva dela.

Stavite poklopac i stavite đuveč u hladnu rernu, Uključite na 200 stepeni i pecite pileći đuveč dok ne bude gotov.

Đuveč sa piletinom, patlidžanom, krompirom i graškom je veoma ukusan.

Pogledajte takođe kako da napravite najukusniju piletinu sa krompirom ili omiljenu janiju sa krompirom i piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: