Način pripreme
Isecite patlidžan na kockice i ostavite da pusti gorak sok u hladnoj posoljenoj vodi.
Isecite luk na polumesec, šargarepu na krugove, krompir oljuštite i isecite na komade.
Operite patlidžan i ocedite. Zajedno sa preostalim povrćem, paradajzom i graškom prebacite u đuvečaru. Pospite uljem, alevom paprikom, solju i dodajte lovorov list. Na kraju dodajte kašiku brašna i sipajte čašu vode.
Natrljajte piletinu sa alevom paprikom i solju, poređajte preko povrća u đuvečaru. Između mesa rasproedite glavicu luka isečenu na dva dela.
Stavite poklopac i stavite đuveč u hladnu rernu, Uključite na 200 stepeni i pecite pileći đuveč dok ne bude gotov.
Đuveč sa piletinom, patlidžanom, krompirom i graškom je veoma ukusan.
Pogledajte takođe kako da napravite najukusniju piletinu sa krompirom ili omiljenu janiju sa krompirom i piletinom.