Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Janija»Domaći paprikaš sa pačetinom i krompirom

Domaći paprikaš sa pačetinom i krompirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Domaći paprikaš sa pačetinom i krompirom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ukusno, domaće i aromatično"

Potrebni sastojci

  • pačetina - 500 g, karabatak ili batak
  • krompir - 5 komada
  • luk - 3 glavice crnog luka
  • šargarepa - 1 komad velika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz - 200 g pasiran
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 1.5 l od pačetine
  • peršun - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte pačetinu sa jednom kašikom soli sve dok ne bude gotova, meso treba da se odvaja od kostiju.

Očistite povrće i isecite po izboru. Ja sam sekla na krupnije komade. Stavite maslinovo ulje u duboku šerpu i stavite krompir. Dinstajte na kratko, i nakon toga stavite šargarepu i crni luk.

Dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte paradajz pire, prstohvat šećera i pasirani paradajz.

Promešajte i dinstajte 5 minuta. Stavite lovorov list, so, alevu papriku i sipajte bujon u kome se kuvala pačetina.

Poklopite, smanjite ringlu na srednju temperaturu i dinstajte 15 minuta.

Odvojite meso od kostiju i iskidajte na sitne parčiće.

Stavite ga u šerpu, začinite majčinom dušicom, biberom i peršunom.

Poklopite i kuvajte sve dok ne omekani i dok krompir ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: