Kuglof sa prelivom od bele čokolade

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
28/03/2017
"Uz tako ukusan biskvit, ko još razmišlja o torti?"
Kuvanje40 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 159
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja, vruća
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 7 g
  • vanila - 2 kesice
  • kakao - 3 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • za preliv
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 200 g, bela
  • karamel toping
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja dok ne pobele. U tankom mlazu dodajte vodu uz neprestano mućenje mikserom. Dodajte i ulje. Umešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu. Na kraju stavite vanilu i promešajte.

Odvojite jednu šolju od smese i u nju dodajte kakao. Promešajte. U nauljen kalup, koji ste posuli kakaom, sipajte polovinu bele smese. Sipajte i smesu sa kakaom i preko nje sipajte drugu polovinu bele smese. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i sačekajte da se ohladi. Zagrejte pavlaku i u nju izlomite belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Prelijte biskvit i četkom premažite sa svih strana. Gotov kuglof prelijte karamel topingom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar