Iglo iznenađenja

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Iglo iznenađenja
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno iznenađenje za svakog gosta, ostaje samo da izaberete odgovarajući prilog"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 2 kašike
  • biber
  • bugarski luk - 1 kašika
  • paprike - 2 komada, crvene
  • miks povrća - 100 g blanširani grašak, šargarepa i kukuruz
  • za fil
  • krompir - 2 komada, srednji
  • pečurke - 150 g
  • šunka - 100 g
  • topljeni sir - 6 trouglova
  • kačkavalj - 300 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso umesite sa bugarskim lukom, biberom, prezlama, jajima i blanširanim graškom, šargarepom i kukuruzom. Paprike očistite od semena i naseckajte sitno.

Njih takođe dodajte u mleveno meso i sve umesite. Mleveno meso ostavite po strani da primi mirise, a za to vreme blanširajte pečurke. Ako su manje, ostavite ih cele, a ako su krupnije, presecite ih na 2 ili 4 dela.

Krompir oljuštite i nasecite kao za prženje. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krompir. Kada je gotov, krompir izvadite u posudu i u njega dodajte sitno naseckanu šunku.

Kada se krompir ohladi u njega dodajte i polovinu narendanog kačkavalja. Kada su pečurke blanširane i ohlađene, dodajte i njih. Uzmite činiju za supu i iznutra je obložite folijom za pečenje.

Papir oblepite mlevenim mesom po zidovima posude. U sredinu stavite 2 parčeta topljenog sira i dopunite nadevom od krompira. Na kraju ponovo zapečatite sve mlevenim mesom.

Pokrijte folijom i odozgo. Izvadite sve iz posude i stavite u pleh. Ovaj postupak ponovite dok ne iskoristite sve namirnice. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Kada su gotovi, sa igloa skinite papir i okrenite ih širom stranom nadole. Poređajte ih u pleh za pečenje.

Odozgo, preko svakog igloa stavite narendani kačkavalj. Pecite ih još 5 minuta da se kačkavalj rastopi. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: