Pileći paprikaš sa zeljem

29/03/2017
"Danas ćemo kombinovati korisno i zdravo sa ukusnim"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 659
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g batak, krilca, belo meso
  • zelje - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 1 supena kašika, koncentrat
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte piletinu.

Oljuštite luk. Operite i iseckajte na kockice. Izdinstajte ga u masti. Dodajte oprano zelje. Dodajte alevu papriku i koncentrat od paradajza.

Stavite piletinu /možete odvojiti od kostiju/. Promešajte i dinstajte 5 minuta. Dospite 2 šolje vode i 1 šolju bujona od piletine. Začinite solju.

Kuvajte, dok jelo ne ostane na masti. Malo pre nego što bude gotovo, u jelo dodajte brašno pomešano sa dve-tri supene kašike vode.

Promešajte dok se ne zgusne. Pospite biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar