Način pripreme
Potreban vam je veoma dubok tiganj ili šerpa. Ugrejte svinjsku mast i u nju dodajte sitno naseckani luk. Kada se luk proprži, dodajte na kocke naseckane paprike i šargarepu, a kada omekšaju, dodajte i pečurke naseckane na kockice. Dobro promešajte.
Dodajte vodu, a kada povrće počne da se kuva, dodajte i mleveno meso i kuvajte dok ne bude gotovo. U šerpu stavite vodu i so, a kada provri dodajte špagete. Kada se skuvaju, ocedite ih.
Špagete stavite u tepsiju, preko njih sipajte gotovo povrće i meso, a preko ispasirani paradajz.
Dodajte soli i bibera po ukusu. Stavite u rernu na 170 stepeni dok voda iz paradajza ne ispari.
Kada voda ispari, špagete prelijte sledećom smesom: Umutite jaja i so, dodajte kiselo mleko i brašno i dobro promešajte. Na kraju izmrvite sir, dobro promešajte i smesom prelijte špagete. Pecite dok se preliv ne zarumeni.
Prilikom serviranja, preko špageta možete staviti listove svežeg bosiljka ili ih pospite suvim.