Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačetina sa pirinčem

Pačetina sa pirinčem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pačetina sa pirinčem
Fotografije: Gergana Georgieva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Nemojte samo gledati, već pravac u prodavnicu po pačetinu i začine, jer i mi smo nestrpljivi da probamo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • pačetina - 400 g
  • pirinač - 2 šolje
  • bujon - 4 šolje
  • biber
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • majčina dušica - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • limun - ½ limuna
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • nana - prstohvat
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega skuvajte pačje meso. Neka to bude meso od bataka, grudi, krilaca, jer je tu meso masnije, ali veoma ukusno. Meso zajedno sa solju stavite u vodu i odmah dodajte sok od limuna, a zatim i malo šećera, koji će ubrzati proces ključanja. Kuvajte dok meso ne bude gotovo, a zatim uklonite kosti. Luk sitno iseckajte, a šargarepu izrendajte.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, a zatim stavite luk i šargarepu da se proprže. Pirinač stavite u cediljku i perite pod mlazom hladne vode, sve dok voda ne postane bistra. Dodajte i pirinač u tiganj, promešajte, pa dodajte so, majčinu dušicu, nanu i biber. Pržite dok pirinač ne postane staklast, pa sklonite sa vatre.

U tepsiju veličine 28 cm, može i veća ali da bude u obliku pravougaonika, isipajte pirinač, dodajte iseckano meso i sipajte četiri šolje bujona u kome se kuvalo meso. Ako je potrebno, procedite ga pre nego što ga sipate. Sve dobro promešajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25–30 minuta, dok pirinač ne bude gotov. Po želji, možete posipati peršun preko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: