Način pripreme
Pačje meso sa kostima isecite na komade od oko 4 cm. Stavite meso sa 1 crnim lukom, belim vinom i nekoliko kriški đumbira da se prokuva i kuvajte 2 minuta, očistite od pene.
Stavite meso u posudu sa hladnom vodom i dobro operite, pa ocedite.
Meso staviti u zagrejanu mast da se prži 2-3 minuta, ocediti, baciti masnoću, dodati novu mast, karamelisati 1 kašiku šećera u masti.
Vratimo meso i pomešamo ga sa karamelom, dodamo crni luk, sitno seckani đumbir, 5-6 čena belog luka, 1 seckanu ljutu papričicu, lovorov list, štapić cimeta, biber u zrnu, prelijemo 1 pivom od 0, 5 l, dodamo 2 kašike sosa od ostriga, 2 kašike svetlog soja sosa.
Krčkajte pod poklopcem 30 minuta na umereno jakoj vatri, dok tečnost skoro ne ispari.
Dobro operite pirinač i potopite ga 30 minuta. Prokuvajte vodu sa solju i dodajte basmati pirinač.
Kuvajte na veoma laganoj vatri dok ne bude gotovo - oko 15 minuta.
Uživajte u patki sa đumbirim i pivom sa basmati pirinčem.