Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačetina sa đumbirom i pivom sa basmati pirinčem

Pačetina sa đumbirom i pivom sa basmati pirinčem

MilenMilen
Početnik
1230
Pačetina sa đumbirom i pivom sa basmati pirinčem
Fotografije: Milen
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Patka sa đumbirom i pivom sa basmati pirinčem je ukusna, a najbolji deo je što je kuvaju samo muškarci"

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • belo vino - 1 šolja
  • đumbir - 50 g svežeg
  • pačja mast - 3 kašike ili 50 ml ulja
  • šećer - 1 kašika
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • ljute paprike - 1 komad
  • lovorov list - 1 komad
  • cimet - 1 štap
  • pivo - 1 boca 500 ml
  • sos od ostriga - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike svetao
  • biber - 10 zrna
  • basmati pirinač - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pačje meso sa kostima isecite na komade od oko 4 cm. Stavite meso sa 1 crnim lukom, belim vinom i nekoliko kriški đumbira da se prokuva i kuvajte 2 minuta, očistite od pene.

Stavite meso u posudu sa hladnom vodom i dobro operite, pa ocedite.

Meso staviti u zagrejanu mast da se prži 2-3 minuta, ocediti, baciti masnoću, dodati novu mast, karamelisati 1 kašiku šećera u masti.

Vratimo meso i pomešamo ga sa karamelom, dodamo crni luk, sitno seckani đumbir, 5-6 čena belog luka, 1 seckanu ljutu papričicu, lovorov list, štapić cimeta, biber u zrnu, prelijemo 1 pivom od 0, 5 l, dodamo 2 kašike sosa od ostriga, 2 kašike svetlog soja sosa.

Krčkajte pod poklopcem 30 minuta na umereno jakoj vatri, dok tečnost skoro ne ispari.

Dobro operite pirinač i potopite ga 30 minuta. Prokuvajte vodu sa solju i dodajte basmati pirinač.

Kuvajte na veoma laganoj vatri dok ne bude gotovo - oko 15 minuta.

Uživajte u patki sa đumbirim i pivom sa basmati pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: