Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta od rolata sa kremom, bananama i pavlakom

Torta od rolata sa kremom, bananama i pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Torta od rolata sa kremom, bananama i pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
04/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Evo kako da pripremite fantastičnu tortu, ali ne od gotovih kora, nego od rolata!"

Potrebni sastojci

  • rolat - 1, 5 komad, veliki
  • banane - 6 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • puding - 2 kesice (vanila ili jagoda)
  • brašno - 6 kašika
  • šećer u prahu - 10 kašika
  • maslac - 200 g
  • želatin - 2 komada
  • za sloj od pavlake
  • pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • želatin - 1 kesica
  • sveže mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rolat nasecite na kolutove debljine oko 1 cm. Želatin potopite u 50 ml hladne vode. Kalup za pečenje prečnika 26 cm obložite papirom za pečenje. Stavite deo mleka da provri. U preostalo mleko rastvorite brašno i puding.

Rastvorene pudinge i brašno sipajte u vruće mleko i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi. Umutite maslac sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte ga u ohlađeni krem.

Dodajte želatin, koji ste istopili na pari. Dobro promešajte. U pripremljen kalup po dnu i stranama poređajte kolutove rolata. Sipajte polovinu krema i preko njega poređajte cele banane. Pokrijte drugom polovinom krema.

Umutite pavlaku sa šećerom. Potopite želtin u malo hladne vode. nakon toga ga rastopite i 100 ml vrućeg mleka. Dodajte ga u pavlaku i promešajte.

Sipajte pavlaku preko torte i dobro poravnite. Ostavite tortu u frižider preko noći. Oslobodite od kalupa, ukrasite po vašoj želji i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: