Torta od jabuka sa kremom i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
23/01/2020
"Samo neprosvećeni će ovo nazvati tortom - za nas ovo je komad raja "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, obično
  • šećer - 20 g
  • jaja - 4 komada, L veličina
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml, ekstra devičansko
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kora limuna - narendana kora jednog limuna
  • jabuke - 3 komada
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • pavlaka - 5 - 6 kašika, 30 %
  • so - prstohvat
  • Krem
  • jaje - 1 komad, L veličina
  • šećer - 100 g
  • brašno 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • kora limuna - narendana kora jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 170 stepeni; Kalup za tortu sa prstenom - 24 cm namazan i dno pokriveno papirom za pečenje.

1. Krem

Zagreva se mleko na umerenoj ringli.

Muti se jaje sa šećerom i brašnom. Dodaje se u mlazu toplo mleko uz neprestano mešanje. Vraća se nazad na ringlu i skuva se težak krem. Sipa se u ravnu posudu za pečenje, pokriva se čvrsto folijom i ostavlja se da se ohladi.

2. Torta

Jaje i šećer se mute do lepo ne zapene, dok ne pobele, ali nije neophodno da smesa pada kao traka. Dodaje se narendana kora limuna, maslinovo ulje/ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo i prstohvat soli.

Gotovo testo se sipa u kalup, odozgo se razbacaju očišćene jabuke na kocke.

Preliva se kremom i odozgo se rasporede kašike pavlake.

Peče se na 160 stepeni oko 50-55 minuta.

Ostavlja se da se dobro ohladi u samom kalupu i nakon toga se oslobađa prstena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar