Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Krem sa voćem i kiselom pavlakom

Krem sa voćem i kiselom pavlakom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Krem sa voćem i kiselom pavlakom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"U našim srcima i u želudcu postoji specijalno mesto za ovaj desert"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 600 ml
  • puding - 1 kesica, vanila
  • žele šećer - 4 - 5 kašika
  • kisela pavlaka - 300 g
  • žele šećer - još 3 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • piškote - 4 - 5 komada
  • voće - 1 šolja (može i smrznuto)
* merne jedinice

Način pripreme

Jednu kesicu pudinga od vanile rastvorite u jednoj šoljici mleka sa šećerom da nema grudvica.

Na vatri u šerpi sa neprijanjajućim dnom sipajte ostatak mleka i zagrejte ga do ključanja.

Dodajte puding uz neprestano mešanje i nakon toga sklonite sa vatre, kada se zgusne i postane gladak krem.

Puding prelijte u odgovarajuće posude, ali nemojte ih puniti. Krem ostavite da se prohladi u čašama.

Čim se krem prohladio u svaku čašu sipajte po jednu kašiku zamrznutog voća.

Kiselu pavlaku promešajte da postane glatka, zajedno sa 3 kašike žele šećera i dodajte vanilu.

Preko voća u čašama ravnomerno sipajte pavlaku.

Ukrasite po želji. Stavite polovinu piškote i još malo voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: