Krhke snežne grudve

Krhke snežne grudve
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Priznajte iskreno, koliko ovakvih kolača ste kao dete uspevali da pojedete"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kocka
  • svinjska mast - 1 kupica
  • sirće - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • brašno
  • ratluk - 2 kitije
  • šećer u prahu - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte šećer i sirće i ostavite da se aktivira. Količina kvasca treba da bude jednaka količini masti (iste kupice).

Mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Promešajte mast, vanilu i aktivirani kvasac i umesite meko testo. Ostavite testo da se odmori za kratko.

Naseckajte ratluk na male komade.

Od testa pravite loptice, a u njih stavite po parče ratluka.

Ispecite u zagrejanoj rerni i dok su loptice još uvek vruće uvaljajte ih u šećer u prahu. Odozgo ih ponovo pospite šećerom u prahu, kada ih poređate u tanjir.

Ostavite kolače da se ohlade pre konzumacije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: