Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Torta s ratlukom

Torta s ratlukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta s ratlukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Evo kako da pretvorite jednu tortu u pravi proizvod kulinarske umetnosti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 240 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • pomorandžina kora - od 1 pomorandže
  • ratluk - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute dva cela jaja, 2 žumanca i 150 g šećera. Doda im se mleko, ulje i prosejano brašno s praškom za pecivo.

Promešajte pažljivo špatulom. U smesu dodajte narendanu pomorandžinu koru.

Uvaljajte parčiće ratluka u brašno i dodajte u smesu. Dobro promešajte.

Sipajte u kalup namazan maslacem i posut brašnom. Pecite tortu na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Umutite belanca s ostatkom šećera (50 g) u mekani sneg.

Prespite smesu i ukrasite tortu. Vratite u rernu, zagrejanu na maksimum i zapecite dok ne dobije zlatastu boju (ako imate gorionik, možete da ga koristite).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: