Keks torta sa ratlukom i orasima

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
03/06/2017
"Toliko je ukusna i jednostavna za pripremu, da nemate izgovor da je ne probate još danas "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 040
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 velika pakovanja običnog keksa
  • ratluk - 1 i 1/2 kutije, sitno naseckan
  • maslac - 1 pakovanje kravljeg
  • šećer - 1 šolja šećera u prahu
  • sveže mleko - 1 šolja toplog
  • orasi - 1 šolja naseckanih + celi za ukras
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Keks nalomiti na male parčiće.

U šerpi zagrejati maslac sa šećerom, uz neprestano mešanje.

Dodati ratluk i mešati, dok ne počne da se topi, a pritom dodavati u malim koičinama i mleko.

Nastaviti sa mešanjem dok se skoro ceo ratluk ne istopi.

Na kraju dodati rum (malo više po želji) i naseckane orahe, promešati i skloniti od vatre.

U pleh srednje veličine, premazan maslacem, sipati nalomljene kekse. Preliti vrućom smesom i sačekati da upiju.

Nakon toga tortu poravnati i ukrasiti polovinama oraha. Tortu servirati ohlađenu, nasečenu na parčiće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar