Šatobrijan

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Šatobrijan
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
07/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Kada ne možete naći masnu govedinu, Šatrobrijan možete pripremiti i sa svinjetinom - i opet ćete dobiti jelo dostojno plemića"

Potrebni sastojci

  • za 1 porciju
  • svinjske šnicle - 1 kom.
  • brašno - prstohvat
  • pečurke - 3 - 4 kom, konzerviranih
  • belo vino - 2 kašike
  • so
  • biber
  • krompir - 100 gr prženog
* merne jedinice

Način pripreme

Šniclu ispeći i naseći je na trakice. Pripremiti sos na sledeći način: na malo masnoće upržiti brašno i pečurke.

Naliti vino i vodu - do neophodne gustine. Posoliti i pobiberiti. Sos ostaviti da vri nekoliko minuta.

U đuvečaru (malo vlažnu unutra) staviti nasečene trakice mesa.

Pritisnuti dobro kašikom i staviti prženi krompir. Ponovo pritisnuti kašikom, postaviti tanjir odozgo i okrenuti đuvečaru u njega.

Pažljivo skloniti đuvečaru i jelo preliti sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: