Krompir sa mesom u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
16/01/2019
"Znate li zašto volimo krompir i meso u vatrostalnoj posudi - zato što ne želimo da propustimo ni trenutak spremanja ove đakonije "
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 446
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, but
  • krompir - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • začini - 1 kašika, mešavina kurkume, bibera, kumina, ljute paprike, soli
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Oljuštite i isecite krompir na parčiće, kao za prženje.

Isecite luk na sitne kocke. Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na ringli u dubokom tiganju. Zapržite meso oko 5-10 minuta, mešajući povremeno.

Dodajte luk i pržite još oko 5 minuta. Začinite smesom od začina i solju po ukusu.

Dodajte isečen krompir i ponovo dobro promešajte. Sipajte svinjetinu sa krompirom u vatrostalnu posudu. Dodajte malo vode. Pecite oko 40 minuta, na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar