Rebarca sa susamom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14635764
Rebarca sa susamom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Samo da znate, pivo kaže da će se naći u čaši samo ako mu društvo prave ova aromatična prepečena rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1.5 kg
  • sok od pomorandže - od 1 pomorandže
  • med - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • sirće balsamico - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber - mleveni
  • beli luk - 3 čena
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca oprati i osušiti. Posoliti i pobiberiti. U odgovarajuću posudu sjedniti med, senf, soja sos, sirće, alevu papriku i sok od pola pomorandže.

Smesu mešati do homogenizacije. Svako rebarce potopiti u aromatičnu marinadu i ređati ih u nauljen pleh pokriven papirom za pečenje.

Oko rebarca pažljivo naliti vino i sok od druge polovine pomorandže, probati i, ukoliko je potrebno, još posoliti ili ukiseliti, sve prema ukusu. Naseckati beli luk i staviti između rebarca. Staviti ih u frižider da odstoje makar sat vremena.

Nakon toga, naliti vodu do sredine rebara i posuti susamom. Pleh pokriti folijom i peći sat i po. Skinuti foliju i zapeći dok rebarca ne dobiju hrskavu koricu, a susam bude pečen. Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: