Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa susamom i pavlakom

Pogača sa susamom i pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pogača sa susamom i pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
17
"Miris ove pogače je kao nežan poziv za večeru, koji ne prihvata odbijanje"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - oko 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa solju. Dodajte ulje i pavlaku. U drugu posudu sipajte toplo mleko i rastvorite kvasac sa šećerom. Sipajte kvasac u druge sastojke i zamesite meko i elastično testo.

Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Od dobijenog testa oblikujte 17 loptica. Stavite ih u namazan pleh. Ostavite da nadođu, dok se ne udvostruče.

Umutite jaje sa 1 supenom kašikom pavlake i namažite pogaču. Obillno je pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: