Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa krompirom, arpadžikom i još nečim

Pečeno pile sa krompirom, arpadžikom i još nečim

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečeno pile sa krompirom, arpadžikom i još nečim
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedno pečeno pile koje će vas iznenaditi hrskavom koricom i mirisnim prilogom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • krompir - 5 - 6 kom.
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • arpadžik - 1 šolja
  • pečurke - 1 mala tegla
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 kom.
  • univerzalni začin - začin za piletinu
  • biber
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - začin od povrća
  • maslac
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U pile dobro utrljati začin za piletinu, alevu papriku i malo ulja, a unutra malo posoliti. Krompir naseći na krugove, staviti u posudu i dobro ga sjediniti sa začinom od povrća i malo ulja.

U nauljen pleh naređati po zidovima kolutove krompira u krug, jedan preko drugog između njih staviti parčiće kiselih krastavčića, a perčuke, nasečene na trakice, stavljati preko krompira.

Naseckati crni luk i dodati ga sa oljuštenim arpadžikom. Piletinu postaviti u sredinu, a svuda staviti parčiće maslaca, posuti alevom paprikom i drugim začinima po želji.

Naliti vodu i pokriti folijom, pa staviti u rernu. Nakon što provri skinuti foliju i zapeći, a pritom pile premazati sa malo maslaca da bi dobilo hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: